Work-In!

BEVEGELSE – PUST – MUSIKK

Gjennom fysisk bevegelse frigjøres kroppens energi og legger grunnlag for større bevissthet og smidighet.

Ved at vi beveger oss sakte etter rolig musikk, vekker vi med mange av øvelsene den naturlige pusten, og vi blir bedre kjent med hvordan kroppen har det.

Bevegelsene hjelper oss til bevisstgjøring av kroppens bevegelsesmønster og gir bedre kroppsholdning.

I løpet av undervisningen beveges og smøres alle kroppens muskler og ledd.

Mellomgulvet (diafragma) som aktiveres av forskjellige øvelser, hjelper og letter hjertets funksjoner, fordøyelsen og alle de indre organers funksjoner.

Gjennom bevegelsene hjelper vi oss selv til å finne vår indre ro og sannhet. Kroppen har stor evne til å lege seg selv, og denne evnen blir stimulert av bevegelsenes dyptgående effekt.

I de fleste treningsformer gjøres kroppen sterkere, men de dypereliggende spenningene kan ikke nås ved anstrengelse.

Det er kun avspenning som kan frigjøre disse spenningene, og det er denne avspenningen som er en av bevegelsenes intensjoner. Gjennom denne mere meditative bevegelsesformen, kan stress reduseres, og man opplever å få mere energi.

Bevegelsene hjelper oss til at nye innsiktet kan settes ut i livet.

Bevegelsene er et bra verktøy for selvutvikling.

Hva kan skje under bevegelsene?

Fysiske plager som stivhet i kroppen, hodepine og smerter i muskler og ledd kan minske, eller til og med forsvinne. De som plages av utmattelse, depresjon og utbrenthet kan også oppleve at bevegelsene hjelper oss til økt energi som vekker gleden med livet.

Marion Rosen sier at kroppen er speilet som viser hvordan vi har det inni oss. Kroppen kan ikke lyve. Når kroppens proporsjoner ikke stemmer, kan det være følelsesmessige årsaker til dette .

Traumer kan for eksempel sette seg i kroppen som blokkeringer, slik at vi ikke kan bevege oss fritt og i balanse.

Følelsesmessige spenninger hindrer kroppen i å ta opp oksygen, og dette gir fysiske og fysiologiske forandringer i kroppen.

Vi har erfart at gjennom jevnlig trening med bevegelser oppleves kroppen mer jordet og  harmonisk.

Musikk – rytme – balanse og koordinering utvikler nervesystemet

Musikken og rytmen står veldig sentralt  i  bevegelsene .  Hvis vi åpner opp for musikken, forsøker kroppsrytmen, åndedrettet, puls og motorikk, ubevisst å synkronisere seg med musikken.

I bevegelsene bruker vi den langsomme musikken, hvor takten er mer kamuflert i en flytende klang, slik at kroppen lettere kan synkronisere seg med musikken. Dette gir en god impuls som responderer med kroppen, og det kan gi en god terapeutisk, helbredende effekt.

Vi må tenke på hvor viktig det er å bruke kroppens bevegelsesmønster for å føre oss videre i livet. Bevegelsene gir bedre balanse og koordinering som påvirker fleksibilitet, glede, kreativitet, motivasjon, energi, smertelindring..

Bevegelsene skaper en frihetsfølelse og våre innsikter kan settes ut i livet.

En stor bevisstgjøring om kroppens funksjoner via åndedrettet gjennom enkle bevegelser, som vil påvirke oss både fysisk og psykisk. Det er en spennende reise hvor kroppen viser veien tilbake til en mere avslappet tilværelse som bringer oss vitalitet og glede.

Marions utsagn:  «The movements are a process  that allow people to feel the movements on the inside that shows on the outside.»

A learning/awareness process

Neuro –muscular –awareness

Randi Dahl  Seniorlærer / Bevegelsesterapi / Rosenterapeut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *