Rosenmetoden

Rosenmetoden er en metode innen berøringsterapi som ble utviklet av Fysioterapeuten Marion Rosen, som erfarte at det er sammenheng mellom kropp og psyke. Vi berører spente muskler og når inn til tilbakeholdte følelser og opplevelser, noe som ofte gjør at vi bedre forstår våre holdninger og handlemønstre. En utmerket metode for stressmestring, selvutvikling, avspenning og bedre kroppsbevissthet. Også kaldt fredelig berøring.

Denne behandlingsmetode er det forsket på, at det påvirker et hormon i kroppen som heter Oxytocin. Hormonet utskilles i blodet til ammende mødre. Oxytisinet stimulerer melke produksjonen. Jo mere av hormonet som finns i blodet, desto roligere blir mor, og jo bedre går ammingen.

Oxytocin har vi  alle i blodet, kvinner og menn. Hormonet utvikles i hjernen, og ved fysisk berøring  som gir avspenning påvirkes også dette hormonet. Fysisk berøring er like viktig som mat, søvn og pust.

Randi Dahl er sertifisert rosenterapeut og rosenbevegelseslærer med lang erfaring i begge metodene. Jeg er den første seniorlærer i rosenbevegelser i Skandinavia, og har tidligere jobbet på Axelsons Body-Work School med å utdanne rosenbevegelsesinstruktører og som veileder i metoden. Fra 2012 har jeg videreutviklet rosenbevegelsene og startet utdannelse i denne metoden; Bevegelsesterapi. Jeg tilbyr:

  • Individuelle behandlinger i Rosenmetoden
  • Individuell veiledning for å bevisstgjøre ugunstig kroppsholdning
  • Undervisning på ukentlige kurs i Bevegelsesterapi
  • Undervisning på dagskurs og helgekurs i Bevegelsesterapi
  • Utdannelse av nye bevegelsesinstruktører

Hva er Rosenmetoden? Metoden er først og fremst en behandlingsform hvor målet er dyp avspenning. Følelser som vi av forskjellige årsaker ikke har kunnet gi uttrykk for, setter seg i kroppen.  Over tid kan det føre til kroniske smerter som vil kunne begrense oss fysisk og psykisk. Ved å rette fokus til pusten, med lette og søkende hender, i møte med spenningene, kan det føre til en bevisstgjøring som kan hjelpe til å få en bedre og etter hvert en smertefri kropp. Den fysiske avspenning setter i gang en selvutviklingsprosess som gir deg muligheten til å endre på gamle adferdsmønstre og bli bedre kjent med deg selv. Hvorfor søker vi Rosenmetoden? Mennesker med vedvarende fysiske eller psykiske plager, som opplever at andre behandlingsformer ikke har gitt resultat, søker i økende grad til denne behandlingsformen. De fleste mennesker har i økende grad en stressende hverdag, og har behov for og roe seg ned. Alt vi foretar oss i vårt daglige liv handler om å prestere, enten det er på jobb eller i vårt private liv. Dette gjør at behovet for gode metoder som gir dyp avspenning blir mer og mer etterspurt. Årsakene til plagene er mange og sammensatte., men stadig mer forskning viser sammenheng mellom pust og plager. Vi henger sammen fra topp til tå , og får å helbrede kroppen i sin helhet, er en konstatering av at riktig pust  nøkkelen til mindre vondt og mer energi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *